Ybr 125 Yağ Değişimi Ve Hava Filtre Değişimi Nasıl olur?

13-10-2022 21:23
Ybr 125 Yağ Değişimi Ve Hava Filtre Değişimi Nasıl olur?
İlk olarak yağ değişimi için yağ ve huni gerekli malzemeler arasındadır. Atık yağı koymak için ise herhangi bir kap gereklidir. Yağ tıpasını açmak için ise anahtar gereklidir. Yağ değişimi genel olarak 1000 km bulduğu zaman yapılır. Kullandığınız yol şartlarına ve hava sıcaklığına göre bu aralık değişkenlik gösterebilir. Az kilometrede yapılan yağ değişimleri, motorunuzun kavrama, aktarma ve silindir grubunuzun daha uzun kilometrelerce dayanmasını sağlar. Motor sıcakken yağ boşaltma işlemi yapılmaz. Ayrıca motor çok soğukken de boşaltılmaz. Bir kaç dakika soğuk olan motosiklet çalıştırılıp ısıtılır, yağ incelir ve boşaltma işlemi daha hızlı ve tam yapılır.
 
Motorun sol alt tarafında bulunan vida gevşetilir. Vida gevşedikten sonra kabı yağ çıkacak olan yerin altına getirin. Vidayı yavaş şekilde döndürüp açınız. İçerisinde küçük somon parçayı yağın içerisine düşürmemeye dikkat ediniz. Çıkan kirli yağı biriktirip sanayi ustasına teslim edebilirsiniz. Motorun yağ konulan kısmını eğer açarsanız yağ daha rahat boşalacaktır. Yağ boşaldıktan sonra vidayı tamamen sıkı bir şekilde kapatın.
 
 Ayak freninin bulunduğu tarafta yağ konulan bölme bulunur. Tıpayı çıkartarak yağı koyabilirsiniz. Motordaki tıpa sizin yağ göstergeniz olur. Huni yardımı ile ybr 125 yağ değişimi yapılır. Yağ konulma işlemi bittikten sonra motoru biraz çalıştırmaya başlayın. Yağ motor içerisinde yukarı çıkması için faydalı olacaktır.
 
Ybr Hava Filtresi Değişimi
 
 Hava filtresinin amacı gerekli olan havayı iletmek ve motora nefes aldırmaktır. Tıkanmış hava filtresi aracın daha fazla yakıt harcamasına sebep olur. Motorun güç kaybı azalır. Yakıt israf olacaktır, motor güç kaybedecektir.
 
 Motordaki hava filtresi sağ tarafta kapağın içerisinde bulunmaktadır. Kapağın altındaki vidayı açarak hava filtresine ulaşım sağlarsınız. Tırnaklar dikkatli şekilde açılmalı yoksa kırılabilir. Tırnaklardan sonra hava filtresinin bulunduğu bir kapak daha çıkacaktır. Tornavida ya da motorun içerisinden çıkan anahtar yardımı ile açabilirsiniz. Ortalama 5-10 bin arasında hava filtresi değişimi yapılabilir.
 
 Hava filtresinin içerisinde yağ birikmesi olabilir. Bu nedenle içerideki yağı temizleyin. Eğer aşırı derecede bir yağ birikmiş ise motor da problem olduğunu gösterir. Hava filtresinin bulunduğu yer temizlendikten sonra tekrar takılır. Filtrenin içerisinde sünger çıkarılmamalıdır. Alınan hava filtresi  Motordan tercih ederseniz motorunuz için tam oturma sağlayacaktır. Tekrar çıkarılan kapak ybr 125 hava filtre değişimi yerine takılır.
 
 En dış kısımda kalan kapağı takarken, ilk olarak arka taraf takılır. Hava filtresi çok sık değiştirilmez. Yağ değişimi yaparken hava filtresini de kontrol edebilirsiniz.
 
 Buji Değişimi Nasıl Yapılır?
 
Buji motorun ateşlenmesini sağlamaktadır. Buji değişimi buji ve anahtar sayesinde yapılmaktadır. Motorun sol tarafında motorun içinde verilen anahtar yardımı ile açılır. İlk olarak pipo çıkarılır. Ybr 125 de bir tane buji bulunduğu için işlem kolay ilerleyecektir.
 
Buji değişimi ortalama 10 binde değiştirilir. Buji çıkartılan yere tekrardan yeni buji takılır. En kolay ybr 125 buji değişimi yapılmaktadır. Bujiyi takarken aşırı derecede sıkmayın. Buji değişimi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar:
 
Motor sıcakken buji değişimi yapılmaz. Motor sıcakken buji sökülür ise bujinin yarısı içeride kalabilir.
 
 Ortalama 10 - 15 bin kilometrede buji değişimi yapılabilir.
 
 Buji Neden Bozulur?
 
Subapların aşınması bujinin bozulmasına neden olur. Subap fazla benzin veriyor ise bu durumda bujinin bozulmasında etkili olacaktır. Subapların lastikleri aşınması bozulmaya yol açar.
 
 Motor teklemeye başladı ise bujinin bozulduğunun göstergesidir. Buji bozuk olunca buji düzgün bir şekilde çalışmaz. Buji tamamen bozulmuş ise araç hiç çalışmaz. Bujinin bozulması ybr 125 buji değişimifazla yakıt harcamaya da yol açacaktır. Eğer araç bakımınızı zamanında ve düzenli yaptırıyorsanız bujinin ömrü ortalama 100 bin km'dir. Fakat aracın kullanımı, iklim değişikliği gibi etkenler bujinin süresini değiştirmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.